Ga naar hoofdinhoud

Ondergoed en schoenen terug op markt Enschede

Dubbel goed nieuws voor Enschede: de Duitsers zijn weer terug en er zijn op de zaterdagmarkt weer ondergoed en schoenen te koop. Het is in de ogen van woordvoerder Wim Wiefkers vooral een teken dat de markt in Enschede de moeite waard is voor een ondernemer. “Het spreekt zich rond.”

Foto ter illustratie.

Een belangrijke verklaring van de toegenomen populariteit van de zaterdagmarkt is volgens Wiefkers dat er weer veel Duitsers komen. “Zij geven hier veel uit”, legt Wiefkers uit aan Tubantia. “Zij bleven in coronatijd weg, maar zijn terug en dat merk je meteen.”

Flinke sporen

Corona liet flinke sporen achter op de Enschedese zaterdagmarkt. Tot groot verdriet van de andere handelaren, overleden twee marktondernemers aan corona. Dertien kooplieden waren er door corona mee gestopt. Deze ondernemers waren vooral actief in de non-foodsector. En dan waren er nog enkele collega’s die met pensioen gingen, zoals Gerard ter Boo, die in december stopte met zijn ambulante handel in ondergoed en nachtkleding. “We hebben nu niemand meer die ondergoed verkoopt”, merkte Wiefkers in maart dit jaar nog op.  

Inmiddels is alles anders, veel rooskleuriger. “Het gaat goed met de markt”, verzekert Wiefkers in Tubantia. Er zijn al weer zeven van de dertien vrije plaatsen bezet. Op één daarvan staat een ambulante handelaar met schoenen. Wiefkers: “Schoenen hebben we zelfs in jaren niet meer gehad.”