Ga naar hoofdinhoud

Onstuimig weer treft veel Paasmarkten

Het onstuimige weer van Paasmaandag heeft met name in het westen en zuiden van Nederland veel organisatoren gedwongen hun Paasmarkten af te lassen of te verplaatsen. Via diverse media werd de vaak last-minute beslissing nog bekend gemaakt bij het publiek, zo blijkt onder andere uit de meldingen op de Facebook-pagina’s van organisatoren.

Veiligheid

Kroko’s Evenementen lastte de Paasmarkt in Burgh-Haamstede af nadat uit de weersvooruitzichten bleek dat in de regio Zeeland code geel gold met harde windstoten. De reacties van standhouders waren begripvol. “Goed besluit, veiligheid voor alles”, was een veel gelezen opmerking.
Koolen en Koolen besloot het Paasfestijn in Drunen geen doorgang te laten vinden. “Vanwege de weersomstandigheden kunnen we de veiligheid niet garanderen”, verklaarden de organisatoren het genomen besluit. “Erg jammer, maar verstandige beslissing”, klonk ook hier door in de reacties.
Ook de Paasmarkt in Born werd vanwege het weer afgelast. De organisatoren van deze markt overwegen de markt nog te verplaatsen naar een ander moment.