Ga naar hoofdinhoud

Organisatie streekmarkt teleurgesteld in gemeente Zutphen

De Stichting GoedGeboerd!, organisator van de gelijknamige streekmarkt in Zutphen, is zwaar teleurgesteld in het gebrek aan medewerking die ze krijgt van de gemeente Zutphen, schrijft De Stentor.

‘Wij voelen ons genegeerd door de gemeente’, stelt het bestuur in een open brief aan alle gemeenteraadsleden. In een uitgebreide toelichting legt het bestuur vervolgens uit waar de frustratie vandaan komt. Daarin wordt ook gerefereerd aan de woorden van burgemeester Arnold Gerritsen, die hij sprak bij de opening van de eerste streekmarkt in maart 2014. Hij stelde toen dat het initiatief prima aansluit bij de aard van Zutphen en een aanwinst is. Mede daarom begrijpt het bestuur niet dat de relatie met de gemeente zo moeizaam is.

Probleem is onder meer de aansluiting bij het Chocoladefestival in september. Het bestuur heeft een vergunning aangevraagd om gelijktijdig op de Zaadmarkt de streekmarkt te organiseren. Die vergunning is geweigerd. Verder weigert de gemeente de stichting onder te brengen in de marktverordening. De afwijzing van een subsidie-aanvraag is het derde punt, dat de stichting stoort. ‘Dit kwam voor ons als een koude douche.’