Ga naar hoofdinhoud

Paardenmarkt Enter bestaat 50 jaar

De Paardenmarkt in Enter vond donderdag 11 augustus voor de vijftigste keer plaats. Het evenement is onderdeel van een grootschalige zomerbraderie die bol staat van tradities. Jaarlijks trekt dit zo’n 10.000 bezoekers naar de Overijsselse plaats. “Enter staat vol van tradities die het waard zijn om te behouden”, aldus burgemeester Henk Robben van de Twentse gemeente Wierden.

Vleesvee

Naast de traditionele Paardenmarkt, is ook de Vleesveeshow inmiddels al ruim twintig jaar een vast onderdeel van de activiteiten in Enter op de derde donderdag van de noordelijke bouwvak. “Je moet als organisatie blijven innoveren anders ben je gewoon de zoveelste braderie in het rijtje”, vindt marktmeester Johnny Jansen.

Uitdaging

Toch staat hij samen met de diverse stichtingen en verenigingen voor een uitdaging. “Het is met de huidige wet- en regelgeving niet eenvoudig om levende have te behouden voor jaarmarkten en braderieën. Wij vinden het belangrijk dat aspect te behouden en bezinnen ons op manieren om daarin te voorzien.”

Meer over de Paardenmarkt en de daaraan gekoppelde tradities in de komende uitgave van Marktvisie, die 6 september op de mat valt.