Ga naar hoofdinhoud

Paul Bol wint NK Standwerken 2018

Hij won al meerdere standwerkersconcoursen, maar het NK schreef Paul Bol nog niet eerder op z’n naam. Dit jaar was het raak tijdens het NK Standwerken in Alphen aan den Rijn.

V.l.n.r Wethouder Gerard van As, winnaar Paul Bol en Stibesta voorzitter Benvenido van Schaik.

Voor de andere deelnemers aan het NK op vrijdag 28 september 2018 was dit geen verrassing. Meerdere standwerkers tipten hem van tevoren al als winnaar. “Hij gaat er helemaal voor”, aldus Jan van Rooij, die zelf met zijn nanodoeken op de 7e plaats eindigde.

Drukte bij stand

Paul Bol trok tijdens het NK Standwerken 2018 veel belangstelling. Uiteindelijk ging hij met de felbegeerde titel naar huis.

Niet alleen de jury was enthousiast over de manier waarop Bol zijn messen verkocht. Ook het publiek was opgetogen; bij zijn stand was het onverminderd druk. Tijdens de prijsuitreiking kwamen er zelfs dames binnenlopen om te kijken ‘of die leuke man met de messen’ zou winnen.

Bol was erg blij dat hij zich Nederlands Kampioen mag noemen. Des te meer omdat hij er een tijdje tussenuit is geweest. “Na mijn terugkomst heb ik veel steun gehad. Ik ben meteen weer opgenomen in de groep”, zo bedankte hij zijn collega’s.

Winnaar jeugdcategorie

Aan het NK deden in totaal 39 standwerkers mee, waarvan 5 in de jeugdcategorie. Junior Veldhuizen (13) won deze categorie als jongste deelnemer. Tussen de grote mannen zou hij 2e zijn geworden.

Junior Veldhuis in actie tijdens het NK Standwerken 2018.

“Hij bleef praten en heeft zelfs de juryleden producten verkocht”, zei Stibesta-voorzitter Benvenido van Schaik tijdens de prijsuitreiking. Alhoewel Junior aangaf dat meedoen belangrijker is dan winnen, was hij erg blij met zijn beker. En met het feit dat hij hoger eindigde dan zijn vader Henk Veldhuis, die 3e werd.

Ladies Night

Het NK vond afgelopen jaren telkens in het weekend plaats. Dit jaar was het op een vrijdag, tussen 12.00 uur en 21.00 uur, zodat het evenement kon worden gecombineerd met de Ladies Night en live muziek op meerdere plekken in het centrum van Alphen aan den Rijn. Winkeliers hielden hun deuren tot 22.00 uur open. Er werd gehoopt op veel (vrouwelijk) publiek.

Dat viel tegen, wat bij menig standwerker voor enige teleurstelling zorgde. “De organisatie kan alles in de hand houden, behalve de verkoop”, zei Van Schaik tijdens de prijsuitreiking. Het enthousiasme waarmee de standwerkers hun waren aan de man brachten, was er gelukkig niet minder om.

Uitslag NK Standwerken 2018

Het top 10 klassement van het NK Standwerken 2018 in Alphen aan den Rijn ziet er als volgt uit:

1. Paul Bol (messen)
2. Jeroen Coopman (toverblaasstiften)
3. Henk Veldhuis (raamwisser)
4. Joost van de Kamp (snoeischaar)
5. Lydia van de Ruit (vlekkenzeep)
6. Paul Brugmans (GarlicMaster)
7. Jan van Rooij (nanodoek)
8. Mojgan Mokrinia (BrillenKlaar)
9. Maurice Stassen (siliconenspons)
10. Ger de Bakker (WitteSteen)