Ga naar hoofdinhoud

MET PINNEN LAAT U GEEN OMZET LIGGEN

Steeds meer consumenten gaan de deur uit zonder te controleren of ze wel genoeg geld bij zich hebben. Ze hebben immers een betaalpas bij zich. Alleen daarom al is het voordelig wanneer klanten bij u kunnen pinnen. Ook voor ondernemers die niet dagelijks een pinautomaat nodig hebben, zijn er diverse mogelijkheden. Kijk op checkout.nl welke keuze het best bij u past.

Altijd geld op zak Er wordt steeds meer gepind. Consumenten gaan steeds vaker van huis zonder geld, maar met de pinpas op zak. Ze willen overal kunnen pinnen en verwachten dat overal ook te kunnen. Ook op de markt en braderieën. Komen ze ergens waar niet gepind kan worden, dan beperken ze zich tot aankopen waarvoor ze het geld op zak hebben of lopen weg.

Huren of kopen Staat u vaak op markten, braderieën of biedt u seizoensgebonden verkopen? Dan kunt u een betaalautomaat kopen of huren. Huren kan voor een paar dagen, weken of maanden. Het is verstandig een voorstel op maat aan te vragen bij de leverancier. Vergelijk de kosten voor de huur voor kortere termijn goed met de kosten van een terminal voor onbeperkte tijd. Verwacht u veel transacties? Dan kan meer kortetermijnhuur in de papieren lopen. Er is een omslagpunt. Het loont soms om toch te kiezen voor langetermijnhuur of aankoop van een losse automaat of een totaalpakket (een zogenoemd slim pinpakket), ook al gebruikt u de betaalautomaat maar af en toe of een paar maanden. Ook een Mpos automaat (een mini-apparaatje in combinatie met uw smartphone) kan een oplossing voor u zijn. Voordelig in aanschaf, vaak wel duurder in transactiekosten, vooral bij veel transacties of afrekenen van hoge bedragen. Naast de kosten zijn er ook andere zaken die relevant zijn bij het maken van de juiste keuze. Hoe betrouwbaar, handig en veilig moet uw betaalautomaat zijn? Welke service verlangt u? Checkout.nl geeft objectieve informatie, rekenmodules en advies. Laat geen omzet liggen. Check het uit!

Veel gedoe met contant Pinnen zorgt niet alleen vaak voor extra omzet. Er zijn nog meer voordelen. Veel ondernemers denken dat contant geld goedkoper is dan pinnen, maar vergeten de extra werkzaamheden. Denk maar eens aan het klaarmaken, legen en opmaken van de kassa(‘s). En ook het afstorten van uw geld bij de bank kost (reis)tijd. Bovendien moet u zorgen voor voldoende wisselgeld en vergeet niet de kans op vals geld of kasverschillen als gevolg van verkeerd teruggeven. Kortom, contant geld is veel gedoe. En niet onbelangrijk, minder contant geld maakt u ook een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallers.

Slimme trucs Als veiligheid en gemak voor u en uw personeel voorop staat, doet u er goed aan om slimmer om te gaan met contant geld. Nieuwsgierig hoe dat kan? In de videocampagne Slimme trucs met contant geld wijst goochelaar Roy van Rossum u op de risico’s en draagt hij tips aan om het beter te doen: veilig en kostenefficiënt. Check de tips op pinnenzakelijk.nl/contant. Laat uw geld niet in rook opgaan!

 

Utrecht - Pinnen op de markt (Foto Marnix Schmidt)