Ga naar hoofdinhoud

Pop-up condoomkraam in Eindhoven

Een pop-up condoomkraam stond deze week op de weekmarkt in Eindhoven. Het klinkt als een grap, maar het is echt waar. Soa Aids Nederland promoot in de ‘lichtstad’ condoomgebruik onder jongeren.

De condoomkraam. Foto YouTube-still

Het gebruik van condooms onder jongeren neemt af, stelt Soa Aids Nederland. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Nederlanders gebruiken steeds minder condooms, en doen meer soa-testen. Bij één op de vijf mensen wordt bij zo’n test ook daadwerkelijk een soa gevonden, meldt de GGD.

Succes

Eind november stond de pop-up condoomwinkel met paskamer al eens op Utrecht CS. In navolging van dit succes hebben Soa Aids Nederland, GGD Brabant-Zuidoost en de Condomerie besloten om op Eindhovense markten te gaan staan.

Opblaasaubergine

De condoomkraam is herkenbaar door de levensgrote opblaasaubergine met een donut eromheen: een knipoog naar ‘de daad’ in emoticontaal. Ter plekke vindt de bezoeker een ruim assortiment aan condooms, diverse soorten groente en fruit zoals aubergines en bananen om condooms op uit te proberen. De kraam bevat een ruim assortiment aan condooms.

Komende zondag staat de pop-up condoomkraam op de Feel Good Market in Eindhoven.