Ga naar hoofdinhoud

Positief nieuws werkt niet

Bij de jaarlijkse braderie in Apeldoorn zijn een recordaantal bezoekers geregistreerd. De afwisseling in kramen is nog nooit zo groot geweest. Vele leuke producten zijn verkocht, niemand heeft een tekort aan wisselgeld geconstateerd en iedereen heeft het reuze naar het zin gehad. Het afval van de enorme berg worsten, hamburgers, patat met mayonaise, frisdrank en andere hongerstillers is keurig in de daarvoor bestemde afvalbakken gedeponeerd. De vuilnisdienst van Apeldoorn spreekt van een bijzonder geslaagde dag en kunnen na afloop direct huiswaarts keren. Zakkenrollers zijn al evenmin gesignaleerd. Veel bezoekers hebben gehoor gegeven aan de oproep om te carpoolen, het openbaar vervoer te nemen. Nergens zijn files ontstaan, iedereen heeft met gemak een parkeerplaats kunnen vinden en de sfeer kan het beste omschreven worden als bijzonder gemoedelijk.
Ook de politie kijkt tevreden terug op deze braderie. Voor het eerst heeft men geen enkele bekeuring uit hoeven delen en heeft niemand aangifte gedaan van vermissing, geweld of andere buitensporigheden.
In totaal hebben ruim 200.000 mensen de moeite genomen om vandaag dit feest bij te wonen. Naast de braderie hebben diverse bandjes een optreden verzorgd op de markt van Apeldoorn. De muziek is bijzonder goed ontvangen en de bandjes konden rekenen op veel donaties van het winkelend publiek. Deze donaties zijn beschikbaar gesteld aan goede doelen.
Ook radio 3 is met 3 Dj’s aanwezig geweest om live verslag uit te brengen van dit ongehoorde evenement. Het winkelend publiek heeft dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor één dag de muzieksmaak van deze zender te bepalen. De sfeer is op die manier eigenlijk door heel Nederland doorgedrongen.

De braderie is afgesloten met een levensgrote polonaise door het centrum van Apeldoorn. Omwonenden hebben totaal geen last hiervan gehad en hebben met plezier de feestende mensenmassa gadegeslagen. Verkeersongelukken heeft dit niet veroorzaakt. Deze braderie verbreekt in alle opzichten alle records en volgens de burgemeester van Apeldoorn is het zeker de bedoeling om dergelijke evenementen vaker te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.