Ga naar hoofdinhoud

Proefevenementen Fieldlab beginnen op 15 februari in Utrecht

Een lichtpuntje voor de evenementenbranche: vanaf 15 februari starten de Fieldlab Evenementen. Dit zijn een reeks proefevenementen met honderden bezoekers. De uitkomsten zijn uiteraard ook interessant voor de organisaties van jaarmarkten en braderieën, die onder het kopje evenementen vallen.

De Jaarbeurs in Utrecht.

De eerste proef is in het Beatrix Theater in Utrecht, tijdens een zakelijk congres. De organisatie nodigt 500 bezoekers uit die in groepen van 250, 200 en 50 worden verdeeld over het complex.

Cabaretier

De tweede proef is rond een optreden van cabaretier Guido Weijers. Hij speelt op 20 februari in hetzelfde theater, ook wel de Jaarbeurs genoemd, een voorstelling. De eerdergenoemde groepsaantallen zitten dan om de beurt in de zaal zitten om de verschillen te testen.

Voetbal

Op 21 en 28 februari wordt onderzoek gedaan tijdens betaaldvoetbalwedstrijden. In de eerste divisie, het op één-na-hoogste niveau, zijn de duels NEC – De Graafschap en Almere City FC – Cambuur de testevenementen. Bij deze voetbalwedstrijden zijn 1500 supporters verdeeld in bubbels van kleine groepen in het stadion welkom.

Negatief getest

Bij de evenementen zullen negatief geteste proefpersonen aanwezig zijn. Alle deelnemers overleggen een negatieve coronatest van maximaal 48 uur oud. Aan de deur wordt door middel van steekproeven gewerkt met verschillende sneltests. Na afloop wordt iedereen gevraagd om tien dagen na afloop kwetsbare groepen te vermijden. Mensen binnen kwetsbare groepen worden gevraagd niet deel te nemen aan de experimenten. Als iemand binnen drie weken na een proefevenement een besmetting oploopt, dan wordt er gevraagd dat te melden. Zo kan de bron van besmetting achterhaald worden. De kaarten voor de proefshow van Weijers kunnen binnenkort gekocht worden op zijn website. De kaarten voor de voetbalwedstrijden worden waarschijnlijk verloot onder de seizoenkaarthouders. De proefpersonen voor het zakelijk congres worden uitgenodigd.

Lees hier het bericht bij Fieldlabs.