Ga naar hoofdinhoud

Rembrandtmarkt verbindt oud en nieuw

De Rembrandtmarkt in Sint Annaparochie verbindt oude en nieuwe tijden. De markt werd gehouden op 2 augustus. Onder de standhouders kunstenaars met hun nieuwste creaties, maar ook verkopers van antiek, curiosa en tweedehands boeken.

Wie zich echt in de tijden van Rembrandt wilde wanen, kun zich op de markt verkleden in 17de eeuwse kledij en zich op die manier laten portretteren. Een initiatief van de marktorganisatie. De animo voor deze activiteit was er vooral ’s ochtends. In de loop van de middag liepen de temperaturen op tot boven de 25 graden Celcius. Bezoekers lieten zich door de warmte niet afschrikken. De ijsverkoper die voor de gelegenheid ijs met verse aardbeien presenteerde, deed goede zaken. De standhouders waren tevreden over de aanloop en de koopbereidheid.

De Rembrandtmarkt is uitgegroeid tot een zomerse traditie in Sint Annaparochie. De ondernemersvereniging organiseert deze markt elk jaar op de eerste zaterdag van augustus. De markt ontleent zijn naam aan de schilder Rembrandt die in 1634 in de Van Haren-kerk trouwde met Saskia van Uylenburgh. De marktkramen staan voor deze gelegenheid dan ook niet, zoals bij andere markten en braderieën, in de winkelstraat, maar rondom deze kerk.