Ga naar hoofdinhoud

Rijdende proefkeuken De Grote Wisseltruck van start

De Grote Wisseltruck, een foodtruck bedoeld als startpodium voor beginnende lokale chefs, startte op 7 september de proefkeuken. Vanuit deze foodtruck serveren de eerste geselecteerde food entrepreneurs Caribbean soulfood. De feestelijke foodtruck opening vond vanaf 15.00 uur plaats naast de kleurrijke broedplaats Heesterveld bij metrostation Bullewijk in Amsterdam.

Lokale chefs

Het nieuwe foodtruck concept ‘De Grote Wisseltruck’ is een kickstart voor lokale chefs. De foodtruck gaat voor het eerst de weg op in Amsterdam-Zuidoost. De Grote Wisseltruck is ontwikkeld door Mama Louise en HOBU. De foodtruck selecteert talentvolle lokale koks uit Amsterdam-Zuidoost en biedt hen een flitsend begin in een opvallende foodtruck.

“Met professionele ondersteuning krijgen ze de kans om hun foodconcept te perfectioneren en hun een eigen toko op wielen te runnen”, aldus de initiatiefnemers. Na zes maanden is het tijd voor de wissel. Een nieuwe ondernemer neemt plaats achter het stuur van De Grote Wisseltruck. “Groeien food ondernemers groeien naar een eigen foodtruck of een vaste locatie.”

Lancering

Op zaterdag 7 september werd de naam van de nieuwe food onderneming en het Caribische menu gelanceerd. De feestelijke foodtruck opening was van 15.00 tot 17.00 uur bij de kleurrijke broedplaats Heesterveld en Juiciety direct naast metrostation Bullewijk. Er zijn gratis tastings en muzikale side dishes DJ Collectief Chocolate Swirl.

Standplaats

De Grote Wisseltruck is vanaf 9 september wekelijks te vinden in Amsterdam Zuidoost: op maandag en donderdag op de Flinesstraat 1099 tegenover de Makro in Amstel Businesspark en op dinsdag en woensdag aan het Bullewijkpad bij de uitgang van metrostation Bullewijk. Op 10 september is De Grote Wisseltruck ook te vinden bij pitch event Boiling in LOLA BAE en op 21 september bij Hondsrugpark Freezone Festival.