Ga naar hoofdinhoud

Ruzie over nieuwe locatie Lichtstadmarkt

Er is heibel over De Lichtstadmarkt in Eindhoven. De gemeente wil dat de marktkooplieden een andere locatie krijgen, maar waar die moet komen is nog onduidelijk, schrijft het Eindhovens Dagblad. De ondernemersvereniging en de kooplui staan lijnrecht tegenover elkaar.

Volgens de ondernemersvereniging kunnen de kooplieden het beste verhuizen naar het Catharinaplein. De marktlui schreven eerder in een brief aan de gemeenteraad dat ze juist niet naar het Catharinaplein willen, maar naar het 18 septemberplein.

De brief van de kooplui is slecht gevallen bij de ondernemers van de binnenstad. Vooral de suggestie dat de ondernemers niet bereid waren om mee te denken over een oplossing is volgens hen onjuist. In een eigen brief aan de gemeenteraad geeft het bestuur van de ondernemersvereniging aan dat juist de kooplui het overleg rond de Lichtstadmarkt gefrustreerd hebben.
 
Kooplui en ondernemers werden vorig jaar door de gemeente gevraagd om met een alternatieve locatie voor de Lichtstadmarkt te komen. De gemeente is het met de ondernemers eens dat de markt op de drukste en duurste winkelstraat van Eindhoven geen toekomst heeft.