Ga naar hoofdinhoud

Schrijver Harald Timmer staat met eigen kinderboeken op de markt

Harald Timmer is schrijver en vooral populair onder de jeugd vanwege zijn kinderboeken over Stekel (tot 5 jaar) en Het Wiebelmannetje (tot 8 jaar). De 52-jarige Zandvoorter viert niet alleen het tienjarig bestaan van zijn uitgeverij De Pareltuin. Hij staat inmiddels ook al een decennium op de markt.

Harald Timmer

Kinderen verdringen zich op de markt in Heemstede voor de marktkraam van Harald Timmer. Tien jaar geleden presenteerde hij zich voor de eerste keer op de markt. “Ik wilde mijn droom waarmaken, nam in 2011 ontslag en startte voor het uitgeven van mijn eigen werk uitgeverij De Pareltuin. Het was een enorme gok of dit wel zou aanslaan.”

Mooiste illustraties

Vanaf het eerste begin vindt het publiek het echter fantastisch dat hij op zijn kraam de mooiste illustraties tekent, over zijn boeken vertelt en zoveel aandacht aan de kinderen geeft. Hij heeft dan ook geen tel spijt van de financieel riskante stap. “Al was het eerst wel lastig om bij boekhandels een plek te veroveren”, blikt Timmer terug. “Het vergt een hoop marketing en dat vind ik het moeilijkst.”

Kinderboekenweek is dit jaar van 6 tot en met 17 oktober.


Lees het gehele artikel in Marktvisie 10.
Deze verschijnt 5 oktober.