Ga naar hoofdinhoud

SINT-PIETERS-LEEUW – Jaarmarkt verwacht 20.000 bezoekers

De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw vindt plaats op vrijdag 11 november in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Naar aloude traditie biedt de jaarmarkt aan jong en oud de gelegenheid om de sfeer van de gemeente op te snuiven. Paarden, schapen, geiten, pluimvee, konijnen en duiven worden door een deskundige jury gekeurd. Tijdens de jaarmarkt kan men genieten van de standwerkers, eetkraampjes, kinderrommelmarkt en brocante, kermisattracties en uiteraard ook verschillende tentoonstellingen ingericht door de plaatselijke verenigingen.

Voor de jaarmarkt worden ongeveer 20.000 bezoekers verwacht. Zij kunnen kuieren rond zowat 400 kraampjes. Naar analogie met Carnaval Halle wordt gezien de grote volkstoeloop tijdens de jaarmarkt een multidisciplinaire cel opgericht (commandopost met een vertegenwoordiging van alle disciplines – brandweer, lokale politie, Rode Kruis, gemeente en communicatiedienst) om een efficiënte afstemming van de hulpdiensten te bekomen bij incidenten. Deze post wordt ingericht in de omgeving van het gemeentehuis.

Vanaf middernacht is er parkeerverbod over de ganse activiteitenzone. Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-Joseph Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen van 9.00 tot 19.30 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen. Dit jaar is er een shuttle-dienst vanuit het centrum van Vlezenbeek tussen 9 en 17 uur. Deze vertrekken aan het straatje links van het oud gemeentehuis van Vlezenbeek en stoppen op de hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan. Zes hybride auto’s rijden van 9.00 tot 17.00 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

Tekst en foto van www.editiepajot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.