Ga naar hoofdinhoud

Slimme manieren om offline op te vallen 


Bedrijven leggen de focus van hun marketingcampagne steeds vaker op het wereldwijde web. Het hangt samen met de trend, dat consumenten een groeiend percentage van hun aankopen online doen. Je wilt opgemerkt worden in de zoekmachine, op sociale media en bijvoorbeeld tussen de tientallen nieuwsbrieven die dagelijks naar (potentiële) consumenten verstuurd worden. Het is riskant om je als organisatie uitsluitend op online marketing te richten; offline marketing is minstens zo belangrijk. Focus je niet langer alleen op de vraag: hoe kom ik bovenaan de zoekresultaten te staan? Combineer deze vraag met: hoe moet ik een banner maken en waar mag ik deze ophangen? Op deze manier profiteer je van de voordelen die zowel online-, als offline marketing je kunnen bieden. In dit artikel lees je er meer over. 

Snel een groot aantal mensen bereiken 

Er zijn verschillende redenen om voor online marketing te kiezen. Denk aan de mogelijkheid om in zoekmachines een segment van je doelgroep te bereiken, door advertenties te richten op specifieke zoekwoorden. Bij online marketing is het echter lastig om in korte tijd, voordelig een groot publiek te bereiken. Hier komt offline marketing om de hoek kijken. Denk eens aan de voordelen van een auto sticker bestellen. Wanneer je veel op pad bent als ondernemer, zal je auto door tientallen tot honderden of zelfs duizenden mensen gezien worden op de dag. Dit betekent dat zij ook de naam van je bedrijf of merk zien. Met een banner bereik je hetzelfde resultaat. 

Het is slechts een voorbeeld van de wijze waarop offline marketing bij kan dragen aan het in korte tijd verbeteren van de naamsbekendheid van je organisatie. Er is meer mogelijk. Denk ook aan offline reclame langs de kant van het sportveld, of denk aan een advertentie in de lokale krant. 

Zeven contactmomenten voor een aankoop

Ben je bekend met het feit dat een gemiddelde consument een bedrijf pas vertrouwt, wanneer deze de naam van het bedrijf zeven keer tegen is gekomen? Het maakt dat het voor bedrijven belangrijk is om dit aantal in een zo kort mogelijke tijd te halen. Slagen concurrenten hier eerder in? In dat geval is de kans groot dat de consument een product elders koopt. De combinatie van een slimme inzet van online- en offline marketing draagt bij aan het halen van die zeven contactmomenten in een relatief kort tijdsbestek. Hiermee heeft het een positieve invloed op de resultaten van de organisatie. 

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.