Ga naar hoofdinhoud

Smakelijke Markthal in Rotterdam

De bouw van de overdekte Markthal aan de Binnenrotte in Rotterdam, die eind 2014 haar deuren opent, is in volle gang. Voor de binnengevel van de hal wordt een bijzonder kunstwerk gemaakt. Uit een selectie van negen internationale kunstenaars is voor het ontwerp van Team Arno Coenen gekozen.

Over het gehele oppervlak van de binnengevel van de Markthal komt een fotografische 3D-afbeelding met een scala aan etenswaren die straks in de Markthal over de toonbank gaan, als hedendaagse variant op de stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst.

Uniek aan dit kunstwerk is hoe met behulp van de computer een ongekend realistisch beeld is neergezet. De producten lijken gefotografeerd, maar zijn stuk voor stuk met de computer opgebouwd. Uitermate gedetailleerd, inclusief alle oneffenheden. Het werk is gemaakt met de nieuwste software van Pixar Animation Studios, het bedrijf achter succesvolle animatiefilms als Finding Nemo en Cars.

Dit indrukwekkende gebouw, in het hart van het Laurenskwartier, moet onderdak bieden aan een grote markt met circa 100 versunits, 15 foodwinkels, 8 horecazaken en een Albert Heijn. Het idee is om de overdekte Markthal en de buitenmarkt op de Binnenrotte naast elkaar te laten bestaan.