Ga naar hoofdinhoud

Standwerkers in actie tijdens NK Standwerken

Zaterdag 17 september vond in Rijssen het NK Standwerken plaats. Verdeeld over de stad streden 36 standwerkers om de Marktvisie-bokaal.

Wild card

NK StandwerkenHet NK Standwerken is een initiatief van Stibesta, de vereniging van standwerkers. Aan het NK wordt deelgenomen op uitnodiging van het Stibesta-bestuur. De stand op de ranglijst van beste standwerkers heeft geen invloed op de uitnodiging, verzekert voorzitter Benvenido van Schaik. Uniek dit jaar was de toekenning van een ‘wild card’. Britt Koert (15 jaar) werd door het Stibesta-bestuur uitgenodigd deel te nemen aan het NK Standwerken. De jonge VMBO-leerlinge greep die kans met beide handen aan en genoot zichtbaar van haar deelname aan het NK.

 Ideale omstandigheden

Wethouder Bert Tijdhof van de gemeente Rijssen-Holten gaf aan trots te zijn op een dergelijk kampioenschap in zijn stad. “We zijn een stad van tradities en veel activiteiten. Wie vandaag door de stad loopt, ziet wat we hier te bieden hebben. Ik zou me kunnen indenken dat we vandaag een nieuwe traditie beginnen: het NK Standwerken in Rijssen blijven houden. Zo’n evenement past bij ons.”
Organisatie en deelnemers toonden zich uitermate tevreden over de entourage, de perfecte organisatie en het publiek dat op het evenement afkwam. “En dan helpt het weer natuurlijk ook nog mee. Perfect, geen felle zon, niet te koud, niet te warm, geen regen. Het kon niet beter”, aldus de standwerkers.

Een impressie van de werkwijze van enkele deelnemers vindt u op onze Facebook-pagina.