Ga naar hoofdinhoud

Standwerkers stoppen met certificering

De afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft tijdens haar ledenvergadering van 26 oktober besloten per direct te stoppen met de certificering van standwerkers. Benvenido van Schaik, voorzitter van de afdeling standwerkers, laat weten dat het besluit wel overwogen, onderbouwd en unaniem is genomen door de aanwezige leden.

Certificering

In het bijzijn van CVAH, de houder van de certificering, werd na de presentatie van Maarten de Graaf duidelijk inzichtelijk gemaakt dat de certificering niet heeft gebracht wat ervan werd verwacht. Volgens Van Schaik zijn de kosten voor de midden- en lange termijn niet meer in verhouding met de aanwas van nieuwe gecertificeerde standwerkers. “Dit betekent simpelweg dat de kosten voor de uitvoerbaarheid en de houdbaarheid van de certificering niet zijn op te hoesten. Hierdoor is er geen draagvlak meer voor het certificeringstraject.”

Gezichtsbepalend

De afdeling standwerkers is ervan overtuigd dat standwerkers gezichtsbepalend zullen blijven op de Nederlandse Warenmarkten. Mede daarom beraadt het bestuur  zich op het door de leden genomen besluit.  Tijdens de voorjaarsvergadering van 2016 zal hierop worden terugkomen. “Doel is het vak standwerken te borgen voor de toekomst.”