Ga naar hoofdinhoud

Standwerkersconcours in Zevenaar

Op vrijdag 27 mei wordt in het centrum van Zevenaar een standwerkersconcours gehouden. Dit concours wordt voor de derde keer georganiseerd door de gemeente Zevenaar in samenwerking met het marktwezen en het Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar.

Ongeveer 25 standwerkers gaan strijden om de Zevenaar Standwerkerstrofee. De toppers van de Nederlandse standwerkers proberen op originele en ludieke wijze hun producten aan de man of vrouw te brengen. De besten van dit concours plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen die dit jaar in Hardenberg worden gehouden.

Standwerkers, wie kent ze niet. De mensen met een goedlopend praatje de meest wonderlijke dingen proberen aan te prijzen, liefst op humoristische wijze. De deelnemers praten én verkopen de sterren van de hemel. Bovenal zorgen ze voor veel extra plezier op de markt. De standwerker heeft veel kennis van zijn artikel en met een dosis humor, een verrassende demonstratie en overtuigingskracht laat hij het publiek genieten van een wervelende standwerk show die enkel het beluisteren al meer dan waard is.

Het standwerkersconcours begint om 13.00 uur in de Grietsestraat en Marktstraat. Een deskundige jury beoordeelt de standwerkers op welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit. De gemeente Zevenaar stelt drie prijzen beschikbaar, die om 19.30 uur in de Burgerstraat van het gemeentehuis worden uitgereikt door wethouder Gerard Nijland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.