Ga naar hoofdinhoud

Stichting neemt warenmarkt over

De Stichting Marktbeheer krijgt per 1 april 2013 vergunning om de komende 5 jaar de markt in Drachten te regelen en verder te ontwikkelen. De stichting sluit overeenkomsten met de individuele marktondernemers en heeft een marktmeester in dienst die de standplaatsen toewijst. De marktondernemers hebben een brief hierover ontvangen.

Voor de verzelfstandiging van de warenmarkt was er een open inschrijving. Gegadigden konden een plan indienen dat moest voldoen aan enige voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is de ontwikkeling van de markt tot een van de grootste van Fryslan. Stichting Marktbeheer heeft zo’n plan. De warenmarkten op donderdag en zaterdag zijn nu nog op het Moleneind, over een poos verhuist de markt naar het nieuwe Raadhuisplein, waarmee bij de aanleg al rekening gehouden wordt.

De stichting wil de markt verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door
– meer non food assortiment;
– meer standplaatsen met ongebruikelijke producten (biologisch, buitenlandse-, en streekproducten);
– proeverijen, demonstraties en thematische uitbreidingen;
– uniforme aanvang- en sluitingstijden op donderdag en zaterdag.

Er komt een marktcommissie waarin winkeliers, standplaatshouders, vertegenwoordigers van omwonenden, de stichting en gemeente zitten. Kooplieden kunnen elke eerste maandagmiddag van de maand naar een inloopspreekuur. Het is ook de bedoeling om een website te openen speciaal voor de markt van Drachten, naast de al actieve website van de stichting marktbeheer.com. De stichting Marktbeheer zorgt ook voor andere markten, onder meer die in Leeuwarden en Dokkum.

Bron: Gemeente Smallingerland (via nieuwsbank)