Ga naar hoofdinhoud

Stroopwafels gat in markt in Zuid-Limburg

Op de meeste weekmarkten in Nederland is de stroopwafel niet meer weg te denken, maar Limburg is wat dat betreft een nog vrijwel onontgonnen gebied. Dat bracht de jonge Brabantse marktkoopman Jesse Scharff en zijn vriendin op het idee om het met hun ovenverse stroopwafels eens op de weekmarkten in Geleen en Sittard te gaan proberen. En niet zonder succes.

Jesse Scharff.

Rij wachtenden

Voor de kraam van het Wafelboerke, zoals de kraam van Jesse heet, vormt zich dan ook al snel een rij wachtenden. Nu in de winter zijn vooral de warme superstroopwafels in trek – ter plekke gebakken en vers van de plaat.

Voor Jesse was het wel even een gok toen hij hier afgelopen november begon met deze bij de zuiderlingen vrij onbekende lekkernij. “In het begin waren de mensen nog wat afwachtend, maar nu merken we dat onze stroopwafels steeds populairder worden”, zegt de 24-jarige Brabantse ondernemer. “Maar om in te spelen op de vraag hebben we ook Brusselse en Luikse wafels in ons assortiment, omdat die producten in deze regio wel bekend zijn. Net als de meeste van onze stroopwafels zijn ook die wafels van eigen makelij. Dat geldt ook voor onze stroopwafeldonuts en chocoladeletters met stroopwafelstukjes erin. Ook voor die originele lekkernijen komen veel mensen speciaal naar onze kraam.”

Nu ook in Sittard

Het lijkt erop dat het Wafelboerke in Zuid-Limburg daadwerkelijk een gat in de markt heeft gevonden. Want in navolging van Geleen zijn de geurige stroopwafels sinds het begin van dit jaar ook verkrijgbaar op de donderdagmarkt in Sittard. Volgens Jesse zijn ook hier de reacties van het publiek bemoedigend: “Soms hoor je: eindelijk iemand met stroopwafels! Kennelijk misten veel mensen dat nog op de markt.”