Ga naar hoofdinhoud

Stroopwafelstrijd Doorn voorlopig onbeslist

Een stroopwafelstrijd in Doorn kent voorlopig nog geen winnaar. Volgens de gemeentelijke bezwaarcommissie hoeft de vergunning aan stroopwafelverkopers Teus en Elleke Vink niet te worden ingetrokken. Dat betekent dat er voorlopig twee stroopwafelbakkers op de Doornse markt staan, zo meldt de Nieuwspost Heuvelrug.

Sinds 2006 probeerden Teus en Elleke Vink uit Waddinxveen een plekje op de markt in Doorn te bemachtigen. Al die jaren stonden ze op een wachtlijst en hielden ze nauw contact met de vorige stroopwafelhandelaar. Toen die begin dit jaar met pensioen ging, zag het echtpaar Vink hun kans schoon en dook in het vrijgekomen gat in de markt, met toestemming van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Al snel merkten ze dat concurrent Linda de Veen een paar meter verderop hetzelfde plan had opgevat.De stroopwafelstrijd haalde zelfs De Telegraaf.

De gemeente Heuvelrug noemt de twee vergunningen voor hetzelfde marktje ‘onhandig’, maar die zijn het gevolg van een fout van de marktmeester, die over de vergunningen gaat. De marktmeester laat weten dat hij op het moment van vergunning verstrekking ‘veel aan zijn hoofd had’, waardoor hij de wachtlijst en eerdere toezeggingen was vergeten.

Beide stroopwafelbakkers vinden de kwestie onwenselijk en vervelend, maar willen niet voor elkaar wijken. Dat is de reden dat de zaak voor de gemeentelijke bezwaarcommissie kwam. Volgens de commissie hebben beide stroopwafelbakkers recht op een vergunning en hoeft de gemeente niets te doen.

Eerder zei de nieuwe wethouder van economische zaken Van Dongen al dat hij niet de neiging had tussen de stroopwafelbakkers te willen komen. ‘Bovendien heeft de consument baat bij concurrentie.’