Ga naar hoofdinhoud

Studentenbedrijven populair op de markt

Veertig studentenbedrijven brachten afgelopen donderdag op de weekmarkt in Middelburg hun producten aan de man. Het is een initiatief van de Stichting Jong Ondernemen. Op zeven plekken in het land worden die markten gehouden. Doel is de studenten te laten ervaren hoe je het best je product kunt verkopen, meldt Omroep Zeeland. 

De bezoekers keken hun ogen uit op het extra deel van de markt. Veel bezoekers juichen het toe dat er vaker dit soort bedrijfjes op de markt staan. Zij zijn blij met het jonge ondernemerschap, al gaat het dan om een schoolopdracht.

De studentenbedrijfjes zijn voornamelijk afkomstig van de Hogeschool Zeeland. In de studentenbedrijven zijn studenten van verschillende opleidingen vertegenwoordigd. Hun opdracht is samen een winstgevend onderneming te runnen. Zo worden oprolbare flesjes, magnetische stekkerdozen en USB-pennen getoond aan het publiek.

Aan het einde van de marktdag maakte een deskundige jury met daarin onder meer wethouder Aalbers van Middelburg, de winnaars bekend. bij het vmbo/mbo won een bedrijf dat houten fotolijstjes produceert. Op hbo-niveau wonnen de verkopers van een steun in de kofferbak.