Ga naar hoofdinhoud

Tegemoetkoming vaste lasten opvolger TOGS

De tegemoetkoming vaste lasten (TVL) is de opvolger van coronamaatregel TOGS. Met de tegemoetkoming kan het MKB een deel van de vaste lasten betalen in de coronacrisis.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft 1,4 miljard euro opzij gezet voor deze steunmaatregel. Vanaf 1 september 2020 kunt u nu ook een accountant of andere tussenpartij machtigen om dit voor u aan te vragen. 

Omzetverlies
De regeling is eenmalig aan te vragen tot en met 30 oktober 2020 en komt bovenop de NOW, de vergoeding voor loonkosten. De TVL is bedoeld voor de sectoren die eerder in aanmerking kwamen voor TOGS (Tegemoetkoming schade COVID-19). Mkb-ondernemers en zzp’ers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters kunnen de subsidie aanvragen om hun vaste lasten te betalen. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers, krijgen afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies (minimaal 30 procent) een subsidie voor hun vaste lasten. De subsidie bedraagt minimaal 1.000 en maximaal  50.000 euro en geldt voor de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020. De subsidie voor vaste lasten komt bovenop de tegemoetkoming in de loonkosten (NOW). Aanvragen kan één keer vanaf 30 juni 2020 om 09:00 uur via www.rvo.nl/tvl.

Meer informatie.