Ga naar hoofdinhoud

The PEPr Company organiseert Valkenburgse kerstmarkt

De in Margraten gevestigde The PEPr Company gaat samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul dit jaar de kerstmarkt in de Gemeentegrot organiseren.

Eerder dit jaar trok Stichting Evenementen Valkenburg Promotions (SEVP) zich per direct terug als organisator. Reden: door vergrijzing binnen de organisatie en de omvang van het evenement begon de stichting boven het hoofd te groeien. Vooral de steeds maar scherpere veiligheidseisen hebben ervoor gezorgd dat ze de organisatie financieel als een te groot risico ziet.

Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg

De gemeente Valkenburg aan de Geul liet daarop weten de organisatie van de kerstmarkt voor dit jaar zelf op zich te nemen. De kerstmarkt is, als onderdeel van het succesvolle evenement Kerststad Valkenburg, van dermate belang voor het Geulstadje dat het geen optie was om een jaar over te slaan.

Maar inmiddels is er contact gelegd met The PEPr Company. Deze evenementenorganisator gaat de gemeente ondersteunen en adviseren. In eerste instantie alleen voor de 2018-editie. Daarna wordt besproken of The PEPr Company dit zal voortzetten.

Organisatie

Eigenaar Roy Packbier van The PEPr Company bevestigt de berichtgeving. “Wij zijn benaderd door de gemeente Valkenburg die dit jaar als formele organisator van de kerstmarkt in de gemeentegrot optreedt. Omdat de gemeente geen evenementenorganisator is, hebben ze ons gevraagd hen te ondersteunen en te adviseren. Zo pakken wij nu onderdelen op als marketing, communicatie, contact met standhouders en leveranciers, op- en afbouw et cetera.”

Op de vraag hoe hij tegen de veiligheidsmaatregelen aankijkt die bij dit evenement komen kijken, antwoordt Packbier: “De gemeente en met name de betrokken veiligheidsdiensten zoals de brandweer hebben ruime ervaring met evenementen. Zij bepalen de veiligheidsmaatregelen en zien erop toe dat deze worden nageleefd. De uitdaging voor ons ligt in het korte tijdsbestek tot de start van de markt op 17 november. Daarnaast krijgen we ook de gelegenheid om te vernieuwen. Zo zijn onze doelen: een aantal extra unieke standhouders toevoegen; entertainment middels bijvoorbeeld muziek toevoegen; de reeds bestaande horeca in de grot verder doorontwikkelen op met name kwaliteit.”

The PEPr Company

De oorsprong van The PEPr Company ligt in het organiseren van fietsgerelateerde evenementen. Zo is het bureau onder meer betrokken bij grote wielerevenementen in en rond Valkenburg, zoals de Amstel Gold Race, Volta Limburg en Eroica, en bijvoorbeeld ook Maastrichts Mooiste.