Ga naar hoofdinhoud

Time management op de markt

Wil je aan de slag met timemanagement op je werk? Misschien heb je regelmatig het gevoel overladen te worden door allerlei opdrachten en taken die je moet afronden of je eigen gedachten. In dat geval moet je jouw tijd goed kunnen indelen. Een time management training kan je daarbij helpen, evenals de handige tips die wij alvast voor je op een rijtje hebben gezet.

Krijg inzicht in je patronen

Goed time management betekent allereerst inzicht krijgen in je patronen. Je moet weten wat je kunt verbeteren, zodat je jouw tijd beter kunt invullen. Wat helpt, is om elk kwartier op te schrijven wat je doet. Hierdoor krijg je zicht op hoe lang je met iets bezig bent en hoe je jouw tijd beter kunt indelen.

Zeg eens vaker ‘nee’

Ook wat vaker ‘nee’ zeggen, kan helpen om tijd te winnen. Doe alleen jouw taken en neem niet telkens taken van collega’s op je. Natuurlijk is het goed om eens een collega te helpen, maar dit moet niet te vaak ten koste van je eigen werk gaan. Indien dit wel het geval is, is vaker ‘nee’ zeggen de enige manier om tijd voor je eigen taken over te houden. Je zal je er zelf uiteindelijk ook veel prettiger bij voelen.

Beantwoord mail niet direct

Je hoeft je mail niet direct te beantwoorden. In plaats daarvan kun je je mail het beste op vaste momenten op de dag beantwoorden, bijvoorbeeld na de lunch of in de namiddag. Zo houd je meer tijd over voor je taken en zal je niet telkens uit je concentratie worden gehaald. Ook kun je tegen collega’s zeggen dat je alleen in noodgevallen of op vaste momenten telefonisch bereikbaar bent, zodat je niet continu de telefoon hoort rinkelen en op moet nemen. 

Houd je takenlijst goed bij

Je takenlijst goed bijhouden is erg belangrijk als je je tijd goed wilt verdelen. Misschien staan je taken wel op veel post-its, je agenda, in apps en zijn ze her en der verspreid. Kun je dan het overzicht bewaren en weten wat de hoogste prioriteit heeft? Je kunt het beste een lijst bijhouden waarop al je taken staan genoteerd. Dit kun je digitaal of op papier doen. Zorg ervoor dat jouw lijst zo overzichtelijk mogelijk is en je er meteen bij kunt. Je weet dan direct waar je aan toe bent en kunt sneller handelen.

Ga vandaag nog aan de slag met onze tips, zodat je op een fijnere manier kunt werken.

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.