Ga naar hoofdinhoud

Toekomstvisie Apeldoornse Warenmarkten

De gemeente Apeldoorn werkt samen met marktkooplieden, ondernemers en andere belangstellenden aan een toekomstvisie voor de Apeldoornse markten.

Er komen veel mensen af op de Apeldoornse markten en daarmee zijn ze van belang voor de hele stad. De markt in de binnenstad is zelfs in Stock-fruit (Large)1996 en 2009 uitgeroepen tot de beste markt van Nederland. Kortom: er is veel te halen, maar momenteel gebeurt dat onvoldoende. Reden voor de gemeente Apeldoorn om een Toekomstvisie op te stellen. Sylvia Weij-van de Maat en Ingrid Appak pakken die taak op en willen dat vooral doen met de marktkooplieden zelf, maar ook met de ondernemers om de markt heen en andere belanghebbenden. Maandag 6 juni was de start van dat proces.

Versterken

De komende weken zijn er meer bijeenkomsten. Het streven is om in oktober al een resultaat te hebben. Voor de Toekomstvisie wordt gekeken naar aspecten als: hoe krijgen we kostendekkende markten? Wat is de economische meerwaarde van de markten in Apeldoorn? Hoe versterken markt en omliggende winkels of horeca elkaar? Hoe functioneren de markten en waar kunnen zaken worden verbeterd? Waar liggen kansen op het gebied van samenwerken voor promotie en PR?

De beste van Nederland

Wethouder Economische Zaken en Binnenstad Mark Sandmann is blij dat de markt weer in de aandacht staat: “De markt van Apeldoorn mag van mij weer de beste van het land worden. Dat is goed voor de marktkooplieden, maar ook voor de bewoners die graag hun spullen halen tussen de levendigheid van de marktkramen. Ik ben dan ook heel blij met de grote opkomst voor de startbijeenkomst. Het verhaal over de toekomst moet vooral komen van de mensen die er dagelijks mee te maken hebben!”