Ga naar hoofdinhoud

Uithuizense marktkooplieden willen verhuizen

De zaterdagse weekmarkt van Uithuizen moet worden verplaatst van het Kerkplein naar het plein van de Blink. Dat vinden de twaalf tot vijftien marktkooplieden die iedere zaterdagmiddag van één tot vijf uur hun kramen uitstallen op het Kerkplein, schrijft Dagblad van het Noorden.

De marktkooplieden begonnen vorige week zaterdag met een handtekeningenactie onder hun klanten. Volgens marktkoopman Franco Seragna, één van de initiatiefnemers, betuigden ruim tweehonderd klanten inmiddels hun steun. De handtekeningenlijst worden zaterdagmiddag tijdens de markt overhandigd aan CDA-wethouder Harrie Sienot van Eemsmond.

Volgens Seragna leent de gelijkvloerse Blink zich beter voor het uitstallen van de markt dan het Kerkplein dat vanwege hoogteverschillen voor met name rolstoelers niet obstakelvrij is. Naar zijn overtuiging snijdt het mes aan twee kanten: de marktkooplui kunnen profiteren van de betere locatie. Maar ook de winkeliers die gevestigd zijn aan het plein, krijgen op zaterdag meer klandizie.