Pagina 31 van: Marktvisie 11 – 2020

MARKTVISIE 31
Algemeen
Poeliersbedrijf Kukeleku al
25 jaar begrip op de markt
De wild- en gevogeltekraam van Poeliersbedrijf Kukeleku springt
op de weekmarkten waar deze staat meteen in het oog. De
onderneming, naar eigen zeggen gespecialiseerd in de betere en luxe
kipproducten, is al 25 jaar een begrip op de markt.
Tekst en fotografie: Bonnie Wiegel
Wanneer je bij de kraam van poeliers-bedrijf Kukeleku komt, is de kans
groot dat je Arco Verkerk en zijn neef Chiel
ontmoet. Chiel hielp als 12-jarig jochie tij-
dens de vakanties al mee met saté-rijgen.
“Nederlanders zijn gek op lekker eten”,
vertelt Arco Verkerk. “Wij merken dat de
klanten juist in deze coronaperiode thuis
een bijzondere maaltijd klaar maken. Voor
de komende kerst komen klanten nu al
langs om recepten voor het diner te vra-
gen”, aldus Verkerk.
Het bedrijf bestaat al sinds 1988 en is ont-
staan toen de ondernemer op het idee
kwam om een kaas- en kipwinkel in Woer-
den te beginnen. Na vijf jaar verkocht hij
deze winkel weer en ging hij op de markt
staan met verantwoorde kip. De ondernemer
roemt de sfeer die er op de verschillende
weekmarkten heerst. “Het is op de markt
veel gezelliger dan in een winkel. De klanten
zijn vriendelijk, maken wekelijks hun praatje
en kiezen spontaan iets lekkers.”
Assortiment
Poeliersbedrijf Kukeleku staat al 25 jaar op
de markt. “Wij zijn gespecialiseerd in de
betere en luxere kipproducten. Daarbij
kun je denken aan biologische en Franse
scharrelkippen, maiskippen en zelfge-
maakte kiprollades. Een delicatesse zijn de
Franse haantjes, kwartels, parelhoenders
en duiven. Daarnaast hebben wij heerlijke
kant-en-klaar-gerechten zoals boerenkip
in braadzak, knoflook-pesto roerbakscho-
tel shoarma, eigen gemaakte pizza’s,
Thaise kip in sesamsaus of kiprollade in
champignonsaus”, vertelt Verkerk.
Al het wild dat in de kraam wordt ver-
kocht komt uit Nederland “Onze zelfge-
maakte hazenpeper is het succes op elke
markt. Wij verkopen ook scharreleieren
van onze eigen boerderij in Voorthuizen;
daar lopen 6000 kippen rond. Bij de eerste
leg zitten er vaak dubbeldooiers tussen.”
Als de avonden langer worden, de blaadjes
van de bomen vallen en de herfst zijn in-
trede doet, wordt de vraag naar wild-
producten steeds groter met als climax de
kerstdagen, ziet Verkerk. “We merken de
laatste jaren dat wild jaarrond een grote
vlucht heeft gemaakt. Voordeel van wild is
dat de bereidingstijd niet langer hoeft te zijn
dan die van een ander willekeurig stukje
vlees. Je bereidt in no-time een gezonde
maaltijd. De misvatting dat men voor een
goede wildmaaltijd uren aan het fornuis ge-
kluisterd staat, blijkt door goede voorlichting
al bijna niet meer te bestaan. Er is niets lek-
kerder dan wild”, aldus Verkerk. l
??
??
Standplaatsen
Kukeleku staat op vrijdag op het
Stadsplein in Amstelveen, op zater-
dag op het Hof in Amersfoort, op
dinsdag op de Lijtweg in Oegstgeest,
op woensdag in de Ommoord in
Rotterdam en op donderdag in de
Stevinkstraat in Scheveningen.
l
QUOTE XXXXXXXX XXXXXXXX
XXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXX
E
Fotobijschrift
Poeliersbedrijf Kukeleku: “Op de markt veel
gezelliger dan in de winkel.”
31_gevogeltebonnie.indd 31 21-10-20 12:09