Pagina 14 van: Marktvisie 12 – 2021

NR 12 | decembeR 202114
Jonge ondernemer
Over dat laatste kan Bradley momenteel
overigens nog niets concreets zeggen.
“Eerlijk gezegd weet ik nog niet welke
richting ik straks met mijn studie opga”,
bekent hij. “Het duurt sowieso op z’n
minst nog anderhalf jaar voordat ik ben
afgestudeerd. Ik wil mij nu nog niet vast-
pinnen op wat ik daarna ga doen. Mis-
schien dat ik fulltime voor mijn vader ga
werken, dat sluit ik zeker niet uit. Maar
voor hetzelfde geld werk ik straks bij een
multinational.”
Wat het ook wordt, dankzij het werken op
de markt doet hij veel mensenkennis op.
“Op sociaal vlak heb ik ten opzichte van
leeftijdsgenoten een voorsprong opge-
bouwd die in elk bedrijf van pas komt”,
vertelt Bradley. Andersom is hij ervan
overtuigd dat bepaalde onderdelen van
zijn studie, met name management en
marketing, in het familiebedrijf heel goed
van pas kunnen komen. “Zeker met het
oog op de toekomstplannen die we met
Kiplekker hebben. Momenteel staan we
met één verkoopwagen op de zaterdag in
Geleen, op dinsdag in Heerlen en op don-
derdag in Kerkrade. Maar het is onze am-
bitie om ons bedrijf uit te breiden om zo
een groter gedeelte van de Limburgse kip-
markt te veroveren. Eventueel in de vorm
van een franchiseformule waarbij we ook
andere ondernemers die overtuigd zijn
van ons concept bij ons bedrijf kunnen be-
trekken.”
Geen opoffering
Voor Bradley is het helemaal geen raar
idee dat hij straks met een universitair
diploma op zak misschien kiest voor een
bestaan als marktkoopman. De grapjes die
daarover weleens tegen hem worden ge-
maakt, wuift hij lachend weg. “Dat raakt
me niet zo. Want waarom zou ik wat ik
later ga doen, laten afhangen van de stu-
die die ik heb gevolgd? Bovendien ben ik al
heel vroeg in het marktwezen gerold en ik
vind het gewoon leuk om hard te werken.
Ik heb ook niet het gevoel dat ik als markt-
koopman nou zoveel moet opofferen. Na-
tuurlijk, als er op vrijdagavond een feestje
is, blijf ik niet te lang hangen, want om
half zes gaat de wekker. Maar op zaterdag-
avond ga ik na gedane arbeid graag de
stad in om met vrienden op een terrasje
wat bij te kletsen. Juist als je overdag zo
hard hebt gewerkt, geeft zo’n gezellig uitje
extra veel voldoening.”
Eigen recept
Ongeacht hoe zijn toekomst eruitziet, van
een bedrijfsovername zal het volgens
Bradley de komende jaren nog niet komen.
“Mijn broer Dylan zit nu in de eindexamen-
klas van het atheneum. Mijn vader is vijf-
tig jaar en zal dus nog wel zeker tien jaar
doorgaan. Wat niet wegneemt dat hij het
ongetwijfeld geweldig zou vinden als wij
zijn bedrijf later overnemen.”
Mocht het daar ooit van komen, dan is
Bradley in elk geval een gedroomde opvol-
ger. “Met Kiplekker zijn wij, zowel in goede
als minder goede tijden, altijd consequent
blijven vasthouden aan ons concept. Wat
het geheim is van ons succes? Wij onder-
scheiden ons vooral met ons recept met
eigen kruiden die onze producten een ge-
heel eigen smaak geven. Het belangrijkste
is echter dat je elke keer opnieuw boordevol
positieve energie klaarstaat voor je klanten,
want alleen dan komen ze terug. Ik denk
dat dat de kracht is van Kiplekker.” l
‘We willen groter
deel Limburgse
kipmarkt veroveren’
‘Soms horen
we complete
levensverhalen’
Dylan (l) en Bradley Koedam staan elke zaterdag samen met Kiplekker op de weekmarkt in Geleen.
Klanten keren graag terug voor de haantjes,
kippenvleugels, drumsticks en spareribs van
Kiplekker.
12-13-14_kiplekker.indd 14 23-11-21 16:46