Pagina 34 van: Marktvisie November – 11 2018

NR 11 | NovembeR 201834
Bling Bling
klaarmaaltijden: bami met vis, paella en
zalmrolletjes bijvoorbeeld. We hebben te-
vens altijd twee soorten roerbakgroenten
bij ons. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld
schotels met aardappeltjes, vis en groen-
ten en zelf loempia’s in het assortiment.”
Die maaltijden maakt Geerts allemaal zelf.
In de wagen. Tussen de bedrijven door. En
dat werkt absoluut verkoopbevorderend.
“Je hebt klanten die vragen wat je aan het
maken bent en er dan gelijk maar iets van
bestellen.”
Koeling
Verder beschikt de wagen over een flinke
koelcapaciteit. Zo is tegen de achterwand
een ruime koelkast te vinden van 2,80
meter hoog en 1 meter breed. Ook is er
een speciale koeling voor de verse vis bij
het snijmeubel, en één voor te bakken vis
pal naast de bakoven. “De saus waar wij
de vis doorhalen, is eveneens gekoeld. En
dat alles naast het koelkastje met blikjes
frisdrank. Die koop ik bij Fishpartners, net
als alle andere producten. Het is wel heel
makkelijk dat je daar alles kunt betrekken.
We worden drie keer per week beleverd.”
Aan de verlichting is speciale aandacht
besteed met Bäro-verlichting in de vorm
van een aantal sfeervolle lampen. Die wor-
den ondersteund met een serie spotjes in
het plafond. Tevens wordt de vitrine extra
aangelicht met een strip ledlampen aan
de bovenkant van de vierkante glazen vi-
trine en aan de achterkant ervan. Hierbij is
gekozen voor speciale ledlverlichting voor
vis, die het product extra goed laten uitko-
men.
YouTube
Tegen de achterwand zijn maar liefst acht
raamwerkjes te vinden waarin allerlei pro-
ducten en aanbiedingen kunnen worden
gepresenteerd. Precies in het midden
hangt een tv-scherm dat Geerts gebruikt
voor wisselende boodschappen. “Dat kan
in het seizoen bijvoorbeeld een filmpje
over de garnalenvangst zijn dat ik van
YouTube heb gehaald. Maar ook de week-
aanbiedingen draaien we erop.”
Aan de voorkant heeft Geerts voor de hy-
giëne een heel mooi hoekje voor de klan-
ten ingericht met een alcohol- en
servettendispenser. “Die had ik in de vo-
rige kar ook al. Heel prettig voor mensen
die onderweg zijn en nog even hun han-
den willen schoonmaken. Ooit vroeg een
klant mij daar eens naar en ik dacht: ‘Dat
gebeurt me niet nog een keer’. Daarbij
werkt alcohol een stuk makkelijker dan
water.”
Geerts bestelde zijn huidige wagen de-
cember 2016 en kon hem door alle drukte
bij de wagenbouwer uiteindelijk een jaar
en negen maanden later in gebruik
nemen. “Ik heb er even op moeten wach-
ten, maar dan heb je ook wat.” Hij vindt
het lastig om te zeggen of hij al plust met
de wagen. “Daar is de snikhete zomer die
ons land dit jaar ‘teisterde’ ook mede
debet aan, want die was niet echt omzet-
bevorderend. Je moet eerst een jaar
draaien, dan kun je pas iets over het effect
op de omzet zeggen. Zeker omdat ik met
de vorige wagen ook nog steeds pluste.
Maar ik zie al wel mensen bij de wagen,
die ik daarvoor nog nooit had gezien.”
Slager van origine
Geerts is nu tien jaar marktkoopman.
Daarvoor was hij slager. “Bij een ambach-
telijke slager en in een supermarkt, maar
ik heb ook huisslachtingen gedaan.” Toch
ging zijn hart uit naar de vishandel op de
markt. “Toen ik nog op school zat, werkte
ik op zaterdag namelijk op de markt bij
een vishandelaar uit Veenendaal. Dat heb
ik altijd mooi gevonden en het is blijven
Verkooppunten
Bram Geerts van Mr. Seafood heeft al-
leen op zaterdag een weekmarkt. De
rest van de week is hij op standplaat-
sen te vinden. Zijn schema ziet er als
volgt uit:
Dinsdagochtend: Rhenen. Dinsdag-
middag: Stroe
Woensdagochtend: Herveld. Woens-
dagmiddag zomerseizoen: camping
in Voorthuizen
Donderdag: Zetten
Vrijdag: Wekerom
Zaterdag: Voorthuizen
Raamwerkjes om producten en aanbiedingen te presenteren.
32-33-34-35_blingblingmrseafood.indd 34 24-10-18 11:40