Ga naar hoofdinhoud

Valse vijftigjes in omloop in Alphen aan den Rijn

De politie waarschuwt winkeliers en marktkooplieden voor valse biljetten van 50 euro. Maandagmiddag 27 april hebben twee mannen met de vijtigjes betaald bij marktkoopmannen in het centrum van Alphen aan den Rijn, schrijft Dichtbij.

Het tweetal had bij een kraam ansichtkaarten gekocht en betaald met 50 euro. Deze bleek achteraf echter vals te zijn. Vermoedelijk dezelfde personen hadden bij een andere marktkoopman een plantje afgerekend met 50 euro. De marktkoopman wist de mannen te achterhalen, sprak ze aan bij de McDonalds en vroeg zijn geld terug. Aan de hand van de signalementen werden later twee personen aangehouden. Zij bleken echter niet de gezochte personen te zijn.

Eerder die middag betaalden ook twee mannen bij een kraampje van kinderen in het Burgemeester Visserpark met een vals biljet. Ook in Gouda en Schoonhoven is de afgelopen weken met valse vijftigjes betaald. Het betalen met vals geld geldt als oplichting en is dus strafbaar. De politie heeft een aantal biljetten in onderzoek.