Ga naar hoofdinhoud

Vegamarkt voor het eerst in Nijmegen

In het centrum van Nijmegen werd afgelopen zondag voor het eerst een vegamarkt gehouden. Hier werden louter vegetarisch en veganistisch voedsel en andere diervriendelijke producten verkocht.

Naast voedsel, waren er ook kleding, cosmetica en huishoudelijke spullen te vinden. De organisaties Vegetafel en Vegenement houden met deze insteek al zeven jaar veganevenementen in ons land. Nijmegen was dit jaar voor het eerst het decor, op het Kelfkensbos.

Levenswijze

Veganisme is een levenswijze waarbij producenten en consumenten proberen om geen producten of diensten te gebruiken waar dieren voor worden gebruikt. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om wol, vlees, leer, bont, maar ook melk van dieren en honing van bijen.

Laagdrempelig

Volgens de organisatoren van de veganmarkt kiezen steeds meer mensen voor een meer duurzamere levensstijl, waarbij men veel minder of helemaal geen vlees meer eet. Via de markt kan men op een laagdrempelige wijze in contact komen met alle alternatieven voor dierlijke producten. Het veganevenement is ook plasticarm.