Ga naar hoofdinhoud

Visspecialist trots op luxe verkoopwagen

ERMELO – Visspecialist Jan Muijs & Zn. heeft een gloednieuwe luxe verkoopwagen. Muijs is een bekend gezicht op de Ermelose weekmarkt. Bijna veertig jaar geleden verwierf hij een vaste plek op deze markt en met zijn gebakken, gerookte en verse vis is Muijs een echte trekker.

Inmiddels gaat het bedrijf van vader op zoon. “Mijn vader is het bedrijf begonnen omdat het marktleven hem altijd al trok,” vertelt zoon Jan. “Hij wilde altijd al een eigen bedrijf.” Jan Muijs stapte al jong in de voetsporen van zijn vader. Op zijn zestiende ging hij mee in de vishandel en twee jaar later werd hij mede-eigenaar.

Toekomst
Vader en zoon zien met vertrouwen toekomst in de ambulante handel. Investeren hoort daar dan ook bij. Samen met het personeel showen ze trots de nieuwe verkoopwagen. “Deze wagen voldoet aan alle eisen van deze tijd en heeft een mooie uitstraling,” aldus Muijs sr. Ook de klanten waarderen het. “Dat warme rood en het mooie licht. Ik vind het prachtig,” vertelt mevrouw Dijkstra. Ze komt wekelijks naar de Ermelose markt en is vaste klant bij Muijs.

De ambulante handel heeft het niet gemakkelijk. Visverkoper Muijs ziet geen probleem: “Men blijft wel vis kopen.”

Verhuizen
De plannen van de gemeente om de weekmarkt te verhuizen naar het Raadhuisplein omarmt hij. Hij gelooft dat de markt nieuwe kansen krijgt. Nieuwe verkoopwagens helpen mee aan de betere uitstraling. Een proefopstelling deze maand zal moeten aantonen of alle handelaren op de nieuwe locatie tot hun recht komen en wat voor voorzieningen er nodig zijn om de kramen en de wagens te laten functioneren. Vishandel Muijs & Zn. wil nog jaren verder, ook in Ermelo.
 

Bron: hetkontaktveluwsnieuwsblad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.