Ga naar hoofdinhoud

Vitalis annuleert alle markten tot 1 november

Organisatieburo Vitalis heeft besloten om alle geplande markten de komende periode te annuleren. “Het is ons er natuurlijk alles aan gelegen om de markten door te laten gaan, maar wij vinden het op dit moment domweg niet verantwoord en mogelijk om deze – onder de nieuwe beperkende maatregelen – te laten plaatsvinden”, aldus Steffan Hake van de marktorganisator.

“De regelgeving is tijdelijk weer aangescherpt om een nieuwe totale lockdown te voorkomen. Ook wij moeten onze eigen verantwoordelijkheid hierin erkennen en nemen. We hopen daarmee een bijdrage te kunnen doen met als doel het aantal nieuwe besmettingen terugbrengen”, aldus Hake.

Solidair

“Horeca, sport en andere evenementen zijn tevens teruggeschroefd en we moeten nu solidair en verstandig zijn. De gezondheid van onze bezoekers, standhouders en medewerkers moet voorop blijven staan.”

Vanaf 1 november

De Vitalis-markten tot en met 1 november 2020 worden daarom geannuleerd. De eerstvolgende markt zal – onder voorbehoud van ontwikkelingen en regelgeving met betrekking tot covid-19 – zaterdag 7 en zondag 8 november weer plaatsvinden in de Flowerdome van Eelde.

Op de marktkalender najaar 2020 komen te vervallen:

Expo Assen Drentse vlooienmarkt 4 en 25 oktober

Eelde Flowerdome 10 & 11 oktober, 31 oktober en 1 november

Zwolle IJsselhallen 11 oktober

Appelscha Boerestreekmarkt 11 & 18 oktober

Groningen Stadjersmarkt Martiniplaza 18 oktober

Hardenberg Evenementenhal 1 november