Ga naar hoofdinhoud

Vlissingse warenmarkt verhuist

 

De Vlissingse warenmarkt die wekelijks in de Coosje Buskenstraat/Scheldeplein staat, verhuist per 1 november 2016 naar het Spuiplein en de Lange Zelke.

Het was de bedoeling om de markt voor de zomer te verhuizen, maar in overleg met de Marktcommissie en de VOC is besloten om de markt in november 2016 te verhuizen.

Weekmarkt Vlissingen
Weekmarkt Vlissingen

Oplossing knelpunt

De verhuizing van de warenmarkt is nodig, omdat met de huidige (tijdelijke) opstelling van de vrijdagmarkt de Coosje Buskenstraat wordt afgesloten voor het verkeer. Dit is een knelpunt in de verkeerscirculatie in de binnenstad. Dit knelpunt wordt versterkt door de openstelling van De Willem Ruysstraat.
In overleg met de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) en de Marktcommissie is er onderzoek gedaan naar een alternatieve locatie in de binnenstad. Uit dit onderzoek is de locatie Spuiplein/Lange Zelke als beste locatie naar voren gekomen. In het verleden stond de vrijdagmarkt ook op deze locatie, maar is toen verplaatst vanwege de bouwwerkzaamheden aan De Fonteyne.

Stroomcapaciteit

Door de komst van de warenmarkt naar het Spuiplein en de Lange Zelke, is een forse uitbreiding van de beschikbare stroomcapaciteit noodzakelijk. Er moeten extra kabels en leidingen worden aangelegd onder de bestrating. Deze werkzaamheden kunnen niet plaatsvinden in de drukke zomermaanden. De aanleg van de extra kabels en leidingen start daarom vanaf september 2016.

4 november 2016 op nieuwe locatie

Als alles volgens planning verloopt, wordt op vrijdag 4 november de Vlissingse weekmarkt voor de 1e keer weer op de locatie Spuiplein/Lange Zelke gehouden.