Ga naar hoofdinhoud

Vrachtwagen rijdt taartenkraam aan gort

Marktkraam de Leukste Taartenshop is afgelopen donderdag omver gereden door een vrachtwagen, schrijft RTV West. De chauffeur van de vrachtwagen reed zonder dat te mogen over de braderie in Naaldwijk. ‘Het had helemaal verkeerd kunnen aflopen’, vertelt taartenmaakster Marianne Koen.

‘Een medewerkster kreeg een zware metalen buis op haar hoofd. Ze had een engeltje op haar schouder’, vertelt Marianne. Een dag later heeft haar collega nog altijd hoofdpijn en is ze behoorlijk boos op de vrachtwagenchauffeur. ‘Er zaten allemaal kinderen op kleedjes, de metalen stang had zomaar op de kinderen kunnen vallen.’

De jonge vrachtwagenchauffeur is erg geschrokken van het ongeluk: ‘Hij bood direct zijn excuses aan en wilde weten wat de schade was.’ Volgens Marianne reed de vrachtwagen over de braderie omdat een andere route werd geblokkeerd.
Ze is opgelucht dat het niet erger is afgelopen. Toch blijft ze wel met een flinke schadepost achter. ‘Zes neptaarten, ter waarde van 75 euro per stuk, zijn kapot gevallen. Ook de vlaggenmast is krom.’ Marianne wil de kosten verhalen op het vrachtwagenbedrijf.