Ga naar hoofdinhoud

Vrije Markt bestaat 30 jaar

De overdekte markthallen, gelegen in Cuijk, vieren deze maand hun 30-jarig jubileum. Omdat ze dit niet ongemerkt voorbij willen laten gaan, wordt het feestjaar ingeluid op zaterdag 27 en zondag 28 september. Niet alleen in dit weekend maar heel het aankomende jaar zullen er festiviteiten en acties georganiseerd worden ter ere van dit 30-jarige jubileum.

 De Vrije Markt in Cuijk is een hallencomplex met een vloeroppervlakte van 22.000m2, waar nieuwe en tweedehandse spullen liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. Omdat het inmiddels 30 jaar oude concept in Cuijk een erg populaire bestemming bleek te zijn, is er vijf jaar geleden een vestiging van ruim 15.000 m2  bij gekomen op een andere locatie, namelijk: Brunssum.

De Vrije Markt is voor kopers en verkopers van producten een ideale handelsplek, aldus de organisatie. ‘Het assortiment wisselt vaak omdat nieuwe standhouders met een mooi productassortiment altijd welkom zijn. De shoppers komen niet alleen uit Nederland, maar veelal ook uit België en Duitsland.’ De Vrije Markt in Cuijk is op zaterdag geopend, de vestiging in Brunssum op zondag en er zijn extra openingsdagen rond feestdagen (zoals in het weekend van 27/28 september ook het geval is).