Ga naar hoofdinhoud

Wat zijn de leukste kerstmarkten in Amsterdam?

De hele maand december bruist Nederland van de kerstsfeer. Markten worden meer dan een plek om eten en snuisterijen te kopen – ze worden een plek om op te warmen met glühwein en oliebollen, de perfecte cadeaus voor vrienden en familie te vinden en tijd door te brengen met degenen van wie je houdt. Helaas zijn veel van de kerstmarkten van 2021 geannuleerd, maar je kunt beginnen met het plannen van toekomstige feestdagen door het onderstaande overzicht van feestelijke markten te lezen die gewoonlijk elk jaar in en rond Amsterdam worden gehouden. Het is dan ook zeker een aanrader om in je lease auto langs de onderstaande kerstmarkten te rijden in onze hoofdstad!

ICE Village

Elk jaar verandert het Amsterdamse Museumplein in een charmant kerstdorp, compleet met een ijsbaan, live entertainment, marktkramen en volop feestelijk eten en drinken om je warm te houden. Maak een rondje op het ijs – of speel een potje bowlen – op een van de meest adembenemende (en niet alleen vanwege de kou!) kerstmarkten van Amsterdam. Helaas zal ICE Village niet plaatsvinden in 2021, maar je kunt alsnog wel Ice*Amsterdam bezoeken. Je kunt dus alsnog de ijsbaan opgaan dit jaar op het Museumplein in onze hoofdstad.

Funky Xmas Market

De maandelijkse zondagsmarkt, die het werk van lokale kunstenaars, modeontwerpers en creatievelingen belicht, wordt een beetje groovy met de speciale Funky Xmas Market half december. Ga naar de Westergasfabriek om te snuffelen tussen een hoop handgemaakte kunst en accessoires, of leun achterover en geniet van de kunstzinnige sfeer. Normaal is dit dus de Zondagsmarkt bij het Westergasfabriek, maar op 19 december 2021 verandert het in de Funky Xmas Market. Op 5 december van dit jaar verandert de Zondagsmarkt trouwens ook nog in de Speciale Sinterklaasmarkt. Zo kun je dus nog net op tijd leuke cadeaus kopen voor Pakjesavond!

Het Amsterdamse Winterparadijs

De RAI verandert in december in een winterwonderland met zowel binnen- als buitenschaatsbanen, seizoensfeesten, restaurants in overvloed en een gigantisch reuzenrad dat uitkijkt over de stad Amsterdam. Je kunt lopen over echte sneeuw, langlaufen tussen de kerstbomen of je uitleven met een klassiek sneeuwballengevecht. We hebben geluk, want vooralsnog lijkt het erop alsof het Amsterdamse Winterparadijs door kan gaan in 2021! Het zal beginnen op 19 december van het jaar, waarop dus ook de Funky Xmas Market is. Vervolgens eindigt het op 3 januari 2022, dus in het nieuwe jaar kun je nog wel een keer een bezoekje brengen aan het Amsterdamse Winterparadijs.

Amsterdamsche Kerstmarkt

De Amsterdamsche Kerstmarkt vindt dit jaar weer plaats op de Westergas. De nieuwe locatie zorgt voor een frisse uitstraling van de populaire markt, met een ijsbaan, live muziek, foodtrucks en winterbars, kinderactiviteiten, een wisselend aanbod van culturele evenementen en elke avond een groot feest. Het leek erop alsof de Amsterdamsche Kerstmarkt in 2021 terug kon keren op de Westergas, maar helaas is het toch nog afgelast. Gelukkig is het in 2022 terug en kun je dus vier dagen lang genieten van de warmte en gezelligheid in deze kerstmarkt in onze hoofdstad!