Ga naar hoofdinhoud

Week markt verhuist naar Kettingplein

Emmeloord – Vanaf april is de weekmarkt te vinden op het Kettingplein en het parkeerterrein bij de Jumbo. De markt wordt hiermee verplaatst naar het hart van het winkelgebied. Op de nieuwe plek staat de markt in een beslotener omgeving en dicht bij de Paardenmarkt, het vernieuwde parkeerterrein aan de Noordzijde. Op het Kettingplein duurt de markt bovendien voortaan tot 15.00 uur.

De verplaatsing hangt samen met de ontwikkeling van Stadshart Emmeloord.

Door de ontwikkeling van het Stadshart Emmeloord, is handhaving van de weekmarkt op De Deel niet mogelijk. Daarom is, in overleg met de marktcommissie, gezocht naar een oplossing. Ook is in de zomer van 2011 aan de inwoners van Noordoostpolder via het burgerpanel gevraagd naar hun mening over de markt. Uit de antwoorden bleek dat mensen de markt graag dichter bij de winkels zouden willen. Verder bleek dat de belangrijkste reden om niet (vaker) naar de markt te komen, het huidige tijdstip van de markt is.

Nieuwe bezoekers

In overleg met de marktcommissie heeft de gemeente besloten om de markt te verplaatsen en de openingstijden van de markt op het Kettingplein te verlengen.

Er worden vanaf april aantrekkelijke acties georganiseerd, zodat mensen de markt kunnen vinden en ook nieuwe bezoekers de markt zullen ontdekken.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.