Ga naar hoofdinhoud

Weekmarkt Noordwolde verhuist

De weekmarkt op vrijdag in Noordwolde aan de Weemstraat verhuist per vrijdag 4 maart 2016 naar het naastgelegen vernieuwde Manauplein.

Markt_NoordwoldeIn goed overleg met de marktkooplieden is dit besloten. “Er is door hen positief gereageerd op de nieuwe locatie”, aldus marktmeester Frans Tolman van de gemeente Weststellingwerf. “In plaats van allemaal marktkramen naast elkaar midden op straat, staat de markt straks op een mooi ruim plein. De indeling van de markt verandert hierdoor. Het oogt straks allemaal nog gezelliger, doordat de marktkramen tegenover elkaar komen te staan. Een belangrijk pluspunt voor de bezoekers van de weekmarkt is dat er voldoende parkeergelegenheid pal naast de markt beschikbaar is. Rondom het Manauplein zijn diverse winkels gevestigd. Dat de markt zich hier nu ook centraliseert, zie ik als een positief punt. Het kan elkaar zeker versterken.”

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van het Manauplein wordt met de verhuizing van de markt ook verbeterd. Tolman: “Nu geldt er wekelijks op vrijdag een parkeer- en rijverbod op de Weemstraat van 10.00 uur tot 18.00 uur. Dit heeft invloed op de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van het Manauplein. Vanaf 4 maart is de Weemstraat op vrijdag weer toegankelijk voor al het doorgaande verkeer, hierdoor zijn de winkels en markt op het Manauplein beter bereikbaar. Vanaf de Hoofdstraat Oost blijft het Manauplein voor voetgangers en fietsers vrij toegankelijk.”