Ga naar hoofdinhoud

Weekmarkt Roosendaal weer op Nieuwe Markt

De werkzaamheden op de Nieuwe Markt in Roosendaal zijn bijna afgerond en dan worden de eerste activiteiten op het plein weer hervat. Op maandag 5 december krijgen de marktkooplieden van de maandagmarkt weer een standplaats op de Nieuwe Markt.

De zaterdagmarkt keert vanaf zaterdag 10 december weer terug naar de Nieuwe Markt.

Marktopstellingstock_fruit_markt-large

De Nieuwe Markt heeft meer dan ooit tevoren een aantrekkelijke plein- en ontmoetingsfunctie gekregen. In combinatie met de aanwezige voorzieningen, is de Nieuwe Markt de ideale locatie voor het houden van de weekmarkten. De gemeente heeft eerder een marktopstelling gemaakt voor zowel de maandag- als de zaterdagmarkt. De definitieve plaatsing van de kramen en wagens is door middel van een proefopstelling en een plaatsbepalingsavond op maandag 21 november bepaald. Voor de kooplieden van de zaterdagmarkt was dit afgelopen zaterdagochtend.

Wethouder Cees Lok: “Het hele traject is goed verlopen, in goede harmonie met de marktondernemers en de (retail)ondernemers van de Nieuwe Markt. Alle gebruikers van het plein, zoals bezoekers, bewoners, vervoerders en ondernemers krijgen de taak om ervoor te zorgen dat het nieuw ingerichte plein aantrekkelijk blijft. We vragen daar bij iedereen extra aandacht voor.”

Openingstijden

De maandag- en zaterdagmarkt zijn geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is er elke donderdag tussen 9.00 en 14.00 uur de biologische warenmarkt.