Ga naar hoofdinhoud

Weekmarkt Valkenswaard gaat ook demonstreren voor non-food-ondernemers

De Weekmarkt Valkenswaard gaat donderdag 4 maart in navolging tot Haaksbergen demonstreren om een statement te maken richting de overheid. De boodschap: non-food-ondernemers moeten weer toegelaten worden op de markt.

Vanwege de coronaregels van de overheid, mogen momenteel uitsluitend de marktkooplieden in de food, bloemen en dierbenodigdheden op de markt staan. Er komt steeds meer onbegrip voor dat duale beleid. Marktkooplieden halen de wetenschappers aan die stellen dat de kans op een coronabesmetting in de buitenlucht nagenoeg nul is. Bovendien staat het water aan de lippen van veel ondernemers door de wakenlange gedwongen verbanning van de markt. “Het doel is om een statement te maken ter ondersteuning van de non-food-collega’s. Dit gebeurt door het innemen van de plaatsen door onze non-food-collega’s met het uitpakken van de goederen. Er zal echter niet verkocht worden. De kramen worden afgezet met rood-witte-linten. Ook gaan we een petitie aanbieden aan B&W”, aldus marktmanager Stef van Goor. 

Complete markt

Hij vervolgt: “De Weekmarkt Valkenswaard staat voor een complete markt samen met de collega’s in de non-food, bij wie het water inmiddels tot aan de lippen staat en het niet langer meer gaan volhouden zonder inkomen. Het doet zeer dat bij het boodschappen doen in de buitenlucht onderscheid wordt gemaakt tussen food en non-food, terwijl de reguliere winkels wel meer mogelijkheden krijgen dan de non-food-collega’s op de markt.”

De Weekmarkt Valkenswaard is een dagmarkt met zo’n 75 kooplieden in de grensgemeente Valkenswaard, die ook al ernstig heeft te lijden door het wegblijven van onze Belgische bezoekers.

Oud-Beijerland

Ook in Oud-Beijerland was een soortgelijk protest.