Ga naar hoofdinhoud

Weer Bazaar Keurmerk uitgereikt

Er zijn weer twee ondernemers met een Bazaar Keurmerk. Als vervolgstap op het integrale project ‘Mooie Markt, Schone Markt’ heeft De Bazaar samen met haar ondernemers afgelopen maart het Bazaar Keurmerk geïntroduceerd.

Bij dit Bazaar Keurmerk voor drogisterijartikelen en make-up garandeert de ondernemer de echtheid van de producten.

Bazaar Keurmerk

Steeds meer ondernemers nemen deel aan dit keurmerk. Onlangs verkregen de heer Habibullah en Markthandel Miakhel (beide te vinden in Hal 25) het Bazaar Keurmerk.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet men voldoen aan strenge selectiecriteria:
• Minimaal 1 jaar huurder van De Bazaar.
• Geen recent strafbaar verleden; verplichte toetsing bij Politie en stichting REACT.
• Meerdere onaangekondigde inspecties.

Na deze selectie volgt een proefperiode van 3 maanden. Na de proefperiode volgt de uitreiking van het Bazaar Keurmerk. Als het Bazaar Keurmerk in het bezit is, blijven diverse controles en dergelijke van kracht.

Niet-originele artikelen

Het project ‘Mooie markt, Schone Markt’ is een integrale aanpak van diverse overheidsinstanties en De Bazaar met als doel om o.a. de verkoop van niet-originele producten om te sporen en te voorkomen.

De ondernemers die deelnemen, zijn herkenbaar aan een groot bord waarop staat dat zij in het bezit zijn van het Bazaar Keurmerk. Vanaf zaterdag 29 juli hangt het Bazaar Keurmerk zichtbaar in de winkels van de betreffende ondernemers.

Dit keurmerk past prima in het beleid van De Bazaar om de verkoop van niet-originele artikelen te voorkomen.