Ga naar hoofdinhoud

Weer hoedenwedstrijd Nederpop aan de Dintel tijdens braderie

Voor het derde jaar op rij houdt het Dinteloordse popkoor Nederpop aan de Dintel een wedstrijd hoeden versieren tijdens de jaarlijkse braderie op 4 juni.
Het koor koos drie jaar geleden voor deze opzet om te laten zien dat de groep behalve muzikaal, ook op creatief vlak wat te bieden heeft, vertelt bestuurslid Rian Sulkers.

“Els Rijsdijk, onze voorzitster, kwam destijds met het idee om hoeden te laten versieren. Zij is zelf ook erg creatief, altijd bezig met knutselen en fröbelen. Dat idee sprak alle andere koorleden ook aan.”

Bij de kraam van het koor, aan het begin van de Westvoorstraat, kunnen deelnemers tijdens de braderie tussen half drie ’s middags en vijf uur ’s middags met allerlei verschillende materialen aan de slag om hun creativiteit te laten zien.

De deelnemers aan de hoedenwedstrijd worden verdeeld over twee categorieën: iedereen tot 12 jaar en iedereen vanaf 12 jaar. Deelname aan de wedstrijd is gratis. Voor de jongste categorie zijn zes volledig verzorgde kinderfeestjes voor zes personen te winnen. Deelnemers uit de oudere groep maken kans op waardebonnen van 25, 50, 70 en 100 euro.

De uiteindelijke beoordeling gebeurt tijdens de gebruikelijke hoedenparade, die op het podium in de Muzatent plaatsvindt. Voorgaande jaren werd de parade altijd in de Westvoorstraat gelopen. De hoedenparade zal direct na de sluiting van de Dinteloordse braderie, om ongeveer zes uur, van start gaan.

Ieder jaar kiest Nederpop aan de Dintel hier drie nieuwe juryleden voor uit. Sulkers: “Deze mensen kiezen we ieder jaar op basis van hun creatieve achtergrond. Zo is een van de juryleden dit jaar iemand die zich voor haar werk bezighoudt met bloemsierkunst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.