Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Beste Markten 2018 bekend

De Beste Markten van Nederland 2018 zijn bekend. In de categorieën Kleine Markt, Middelgrote Markt en Grote Markt zijn de winnaars bekendgemaakt tijdens het CVAH-congres.

Tijdens de tweede dag van het CVAH-congres, dat werd gehouden in Preston Palace in Almelo, lag de presentatie dinsdag 13 maart in handen van cabaretier Jörgen Raymann. Hij interviewde afgevaardigden van de genomineerde markten en sprak met de jury over hun keuze. De organisatie van deze competitie ligt in handen van de brancheorganisatie CVAH.

Winnaar categorie Kleine Markten

De genomineerde markten in de categorie Kleine Markten (1 tot 29 kooplieden) waren Vaals, Bergen en Broek op Langedijk. De winnaar in deze categorie is Bergen.

In alle drie categorieen ontving de winnaar een geldprijs van 500 euro. De andere genomineerden/finalisten kregen elk een cheque van 250 euro.

Winnaar categorie Middelgrote Markten

In de categorie Middelgrote Markten (30 tot 49 kooplieden) waren dit jaar niet 3, maar 4 genomineerden, te weten: Dinxperlo, Nijverdal, Roermond en Schagen. In deze categorie is Dinxperlo tot winnaar gekroond.

Winnaar categorie Grote Markten

De markten Beverwijk, Den Haag en Hoorn waren de genomineerden in de categorie Grote Markten (50 kooplieden of meer). Den Haag behoorde in 2017 ook al tot de finalisten en greep toen naast de hoofdprijs, maar dit jaar is deze markt uitgeroepen tot winnaar in de categorie Grote Markten.

Alle finalisten én uiteindelijke winnaars van harte gefeliciteerd namens Marktvisie. In komend nummer (april) van Marktvisie een verslag van deze uitreiking.