Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Nationale Haringtest 2018

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht zijn de winnaars bekendgemaakt van de Nationale Haringtest 2018. Vooraf was al duidelijk dat er niet één landelijke winnaar zou komen, maar één winnaar per provincie.

De Nationale Haringtest 2018 is een initiatief van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Dat er provinciewinnaars werden uitgeroepen, was een bewuste keuze vanwege de grote regionale smaakvoorkeuren en de verschillen in consumptiewijze.

Vernieuwde Nationale Haringtest

De aftrap van de eerste editie van de Nationale Haringtest werd gegeven tijdens de Nationale Haringdag in Bunschoten-Spakenburg. Meer dan 250 verkooppunten meldden zich eerder dit jaar aan voor de Nationale Haringtest. Een belangrijke rol was weggelegd voor de consument. In de eerste ronde konden consumenten online de haring van hun visspecialist beoordelen.

Per provincie plaatsten maximaal 6 winkels of wagens zich voor de tweede ronde. Daarin heeft gecertificeerd onderzoeksbureau Mobiel Centre op locatie een uitgebreid smaakonderzoek afgenomen onder consumenten. Uiteindelijk werden niet 12, maar 13 visspecialisten uitgeroepen tot winnaar. In de provincie Overijssel eindigden 2 visspecialisten met exact hetzelfde gemiddelde eindcijfer tijdens de finaleronde.

Winnaars Nationale Haringtest 2018

Per provincie zijn de volgende visspecialisten gekroond tot winnaar:

Friesland
Visspecialist van der Schuit – Wolvega

Groningen
Vismakelaar Poseidon – Groningen

Drenthe
De Visfuik Zuidlaren – Zuidlaren

Overijssel
Vistaria Schaap – Almelo
VOF Zwaan – Hellendoorn/Nijverdal

Gelderland
‘t Vissertje Visspecialiteiten – Apeldoorn

Flevoland
Vishandel Kroon – Almere

Utrecht
Lindsey’s Visspeciaalzaak – Wijk bij Duurstede

Noord-Holland
Vishandel Arenthals – Alkmaar

Zuid-Holland
Visspecialist Sluizeman – Alphen aan den Rijn

Zeeland
Viskiosk ’t Beste Maatje Middelburg – Middelburg

Noord-Brabant
Visspeciaalzaak Havenzicht – Etten-Leur

Limburg
V.O.F Vishandel Molenaar – Echt / Vugt