Ga naar hoofdinhoud

Winterkerstmarkt op zomerdag in Renesse

Een Winterkerstmarkt een dag nadat het officieel zomer is. Het kan allemaal in Zeeland, waar zaterdag (22 juni) voor de tweede keer in het centrum van Renesse de marktkramen in kerstsfeer worden gehuld.

Na het succes van vorig jaar houden Renesse aan Zee en Kroko’s Evenementen opnieuw de winterkerstmarkt in het zogenaamde Frohleichnamweekend. De marktkramen worden voorzien van een houten voorfront, inclusief kerstversiering waardoor het lijkt of er echte kersthuisjes staan.

Modetrends

Op de markt komt de zomers georiënteerde bezoeker echter niet bedrogen uit. Niet winterse artikelen als handschoenen en mutsen zullen het beeld bepalen, maar de nieuwste modetrends voor het zomerseizoen, trendy (zomer)sjaals, portemonnees, sieraden, tassen en cadeauartikelen, zoals zelfgemaakte sfeerlichten en woondecoratie.

Oliebollen en kerstelfjes

Bij een winterkerstmarkt horen natuurlijk wel oliebollen, vers gebakken door Gijs & Mien, bekend van de Zeeuwse roze kar. En ook dansen kerstelfjes op vrolijke kerstmuziek. De elfjes gaan met iedereen die dat wil op de foto. Ook is er een levende kerststal met Jozef en Maria uitgebeeld als poppen. Kinderen kunnen zich vergapen aan dieren. Ook de winkeliers halen hun kerstdecoratie tevoorschijn en hebben de winkels ook aangekleed in kerstsfeer.

De Winterkerstmarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.