Ga naar hoofdinhoud

WK Standwerken 2019 in Nederland

De Nederlandse Standwerkersbond heeft het WK Standwerken binnengehaald.

Voorzitter Benvenido van Schaik laat weten dat in 2019 de Wereldkampioenschappen Standwerken op 29 juni in Rijssen zullen plaatsvinden.

NK Standwerken 2017

Standwerkers

Een primeur voor Nederland, waar hard voor gelobbyd is. Van Schaik is verguld met deze toewijzing. “Het is een eer om het wereldkampioenschap te mogen organiseren. We zijn hier heel blij mee; het is een erkenning voor het vakmanschap van de Nederlandse standwerkers.”

Het ambacht van standwerkers kende de afgelopen decennia een moeilijke periode, maar is duidelijk weer aan het opbloeien. Nu de markt steeds meer een plek is waar je niet alleen voor je boodschappen komt, maar ook voor de gezelligheid en de beleving, stijgt de vraag naar standwerkers. “Mensen willen vermaakt worden, wie kan dat beter dan de standwerker?”, aldus de voorman van de Nederlandse standwerkers.

Aankomend talent

De toenemende vraag naar standwerkers heeft ertoe geleid dat op het NK dit jaar een speciale competitie werd gehouden voor aankomend talent onder de 18 jaar. Een duidelijk teken dat het eeuwenoude ambacht weer in de lift zit.