Ga naar hoofdinhoud

Zaterdagse warenmarkt Zoetermeer verhuist

De warenmarkt in Zoetermeer is vanaf juni elke zaterdag te vinden op het Marseillepad. Op dit moment verplaatsen de marktkooplieden hun kramen nog tijdens evenementen om ruimte te maken voor evenementen op de Markt. Vanaf de zomer krijgen de marktkooplieden een vaste plek op het Marseillepad en kunnen hierdoor op de Markt meer evenementen worden georganiseerd.

Het Marseillepad kwam als beste locatie naar voren na een locatiestudie en in overleg met de marktkooplieden. Wethouder Mariëtte van Leeuwen: “Met deze oplossing hebben we een win-win situatie voor evenementenorganisaties én marktkooplieden kunnen realiseren. We benutten de mogelijkheden van dit gebied beter, want evenementen en de markt zijn geweldige impulsen voor een sfeervoller en bruisend centrum.”

Omwonenden

Het bestemmingsplan van het Marseillepad is geschikt om de markt daar mogelijk te maken. De gemeente gaat de komende tijd de stroomvoorzieningen op het Marseillepad vervangen om het geschikt te maken als marktterrein. Direct omwonenden zijn door de gemeente over de wijzigingen geïnformeerd. Bovendien heeft de gemeente de omwonenden uitgenodigd voor een informatieavond waarin omwonenden toelichting krijgen over de veranderingen en ze aan kunnen geven waar de gemeente met de verplaatsing rekening mee moeten houden.